Itt lájkolhatod a Facebook oldalamat, hogy ne maradj le semmiröl!

2017. január 15., vasárnap

Első benyomás vélemény 4# - Saturn Black - Salera Matthews

 Saturn Black

Salera Matthews

Kinézet


Az oldalra kattintva rögtön tudtam, hogy ez bizony Fantasy lesz és nem is tévedtem. A fejléc rögtön árulkodott. Nekem egy kicsit nagy, kitakarja az egész kezdő oldalt, de ebbe nem szólok bele, ha az írónak tetszik, nekem nem posztom ebbe bele csacsogni. 
A betűmérettel ez esetben is volt egy kis gondom, nekem kicsi, ha egy mérettel nagyobb lenne akkor kellemesen tudtam volna olvasni, de én csöppet vaksi vagyok, szóval erről az oldalról nézve kicsi csak, egyébként az elrendezés olvasói szempontból teljesen tökéletes, mindent könnyen megtaláltam. 


Történet


Érdekes kezdéssel indul a fejezet, nagyon szépen fel van vezetve, hogy hol járunk, ki van a főszerepben, érezhető az elkövetkezendő "vihar"  Caleb életében, méghozzá Kyle érkezésével. Én már hamarabb rájöttem, hogy ki is Caleb valójában - igazi Yedi vagyok! Csak viccelek -  de végül ki is derült az igazság a fejezet végén, persze nem Caleb számára, csak nekünk, olvasóknak. Nagyon szép, részletes és érthető minden leírás, pedig azt nehéz egy fantasy történetnél kivitelezni. Nagyon sokáig azért nem kedveltem az ilyen típusú történeteket, mert többet tornázott az agyam egy fejezet elolvasása közben, mint az anatómia vizsgámra készülve, de aztán rájöttem, hogy csak  szűrni kell, van aki el tudja találni az egyensúlyt. Neked szerencsére sikerült.  Egyedül egy dolog nem tetszett, de az is javítható és nem kifejezetten a történettel, inkább az írással kapcsolatos, mégpedig a vesszők használata. Nekem sok helyen olyan érzésem volt, hogy oda nem kell vessző ahova tettél. Lehet, hogy ezt én néztem be, mert én is nagyon gyúrok rá, hogy helyesen használjam őket és olykor becsúszik hozzám is pár rossz helyre pottyantott darab, de itt-ott én figyelmen kívül hagytam a tényt, hogy ott van és magamban tovább, vessző nélkül olvastam - tehát nem vittem fel a hangsúlyt olvasás közben. Ettől függetlenül érdekes a történet, és a bevezetés is elég figyelemre méltó. 

Köszönöm, hogy jelentkeztél, további jó blogolást és írást kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek tartsd tiszteletben a munkámat és ne másold illetve terjeszd az Interneten, hisz ezzel Szerzői jogokat sértesz! Köszönöm!